Lisztes tojás - azaz Sterzli az osztrák favágók étele

Hozzávalók:
2db tojás
egy jó borításnyi tönkölybúzaliszt (majd legközelebb megmérem!)
1kk só
kb.2 pohár víz
esetleg néhány ek búzakorpa vagy zabkorpa vagy dara

a sütéshez 
2 ek olivaolaj

Elkészítés:
A hozzávalókból keverőgéppel palacsintasűrűségűnél kicsit sűrűbb tésztát keverünk. Az olajat a serpenyőben felforrósítjuk, vagy jobb esetben csak besprézzük a serpenyőt, majd beleöntjük a tésztát, hagyjuk kicsit sülni, de hamarosan, amint az alja szilárdulni kezd megforgatjuk, úgy, hogy közben egyre kisebb darabokra szaggatjuk, míg végül már csak 2-3cm-es darabok maradnak. szép pirosasra, ropogósra megsütjük. Esetleg utánasózva, paprikával, paradicsommal vagy salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése